Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Think green, leave it on the screen”

“Denk groen; wat zou je met een printje doen?’

Taal is zo veel meer dan woorden. En taal-onderwijs is zoveel meer dan dat.

Iber Lengua houdt zich al sinds de oprichting, in 1991, bezig met milieu-verantwoordelijkheid, met inclusiviteit, met zo min mogelijk verspilling, met het optimaliseren van ons leefklimaat.

Zo houden we onze werkruimtes schoon met natuurazijn in plaats van met scherpe schoonmaakproducten.

Een geprinte miskopie wordt niet weggegooid, maar de blanco achterkant wordt gebruikt als kladbloc. Bij het uitprinten van up-to-date lesmateriaal komt dat natuurlijk vaker voor dan een enkel blaadje.

Bij ontvangst in onze lesruimtes wordt geen duur ‘blauw’ of’ rood’ watertje aangeboden (naast de gebruikelijke koffie of thee) maar een hervulbare fles gewoon kraanwater.

Uiteraard nemen we daarbij de hygiëne zorgvuldig in acht.

Onze medewerkers, docenten en stagiaires komen van alle windrichtingen, uit allerlei landen, culturen, geloofsvormen, ze hebben alle mogelijke huidkleuren; leeftijd is evenmin een punt.

Belangrijk voor ons is, dat elk lid van ons team zich een lid van de ‘Iber Lengua familie’ voelt, en onze zorg voor milieu en omgeving deelt. Dat kan zich uiten in het uitdoen van nodeloos brandend licht en het meehelpen aan het ordelijk en schoon houden van ons aller werkomgeving. Elkaar helpen. Een complimentje. Een glimlach.

Deze houding dragen wij ook uit naar onze cliënten en naar alle toeleveranciers en bedrijven waarmee wij zaken doen. Onze wens om de wereld een beetje beter te maken, geven wij op die manier vorm. Het is, naast het verzorgen van optimaal taalonderwijs, een deel van ons credo.